Skorpioni

skorpioni_banner1.png

Skorpioni

Pääkaupunki: Kyuden Bayushi
Väkiluku: 1 810 000
Armeija: 102 000 samuraita
Tuonti: Raakamateriaalit
Vienti: Informaatio
Klaanimestari: Bayushi Riozu

Kuvaus:
Rokuganin näytelmissä, runoissa ja muissa fiktiivisissä tarinoissa lurjuksena on Skorpionin edustaja ja syystäkin. He eivät liiemmin Bushidosta välitä, vaan tekevät sen mitä on pakko. Aikojen alusta asti Skorpionien tehtävä on ollut tehdä ne asiat, mitä muut ei voi tehdä. Tyypillisellä Skorpionilla ei ole henkilökohtaista kunniaa, on vain klaanin kunnia.

Kaikki Skorpionit pitävät maskeja peittämässä kasvoja, kuten heidän perustajansa.

TL;DR: Klaani, jonka tehtävä on olla pahis. Kiristäjiä, vakoojia ja manipulaattoreita


Perheet:

Bayushi
Keskus: Kyuden Bayushi
Daimyo: Bayushi Riozu

“I can swim.” – Bayushi family motto
Klaanin kasvot. Manipuloivia ja vaarallisia. Tekevät mitä vain, mikä hyödyttää heidän klaaniaan ja keisaria.

Shosuro
Klaanin ns. “selkäranka”. Shosuroita harvemmin näkee, mutta heidän vaikutusvaltansa tuntee. Pääsääntöisesti salamyhkäisiä persoonia, jotka tekevät sen, mitä Bayushit tarvitsevat.

Soshi
Shugenjaperhe. Keskittyvät magiaan, jolla parantaa muiden perheiden kykyjä manipulaatiossa, politiikassa ja harhautuksessa. Tekevät vankkaa yhteistyötä Shosuron perheen kanssa.

Yogo
Shugenjaperhe. Periytyvät Feenix klaanin Asako Yogosta, jonka päälle langetettiin hirvittävä kirous. Tämä kirous kulkee suvussa. Kirous aiheuttaa sen, että kyseinen samurai tulee pettämään hänet, jota eniten rakastaa. Tästä syystä moni välttää sukua.

Quote:
“I will be your villain, Hantei.” – Bayushi, näytelmässä ‘Bayushi’s Promise’

“They wear masks as a sign they can’t be trusted and then become offended when you don’t trust them. Can’t these people make up their minds?" – from The Pillow Book of Doji Barahime

Tärkeimmät bushidon piirteet:
Duty

Tyypillinen gempukku:
Valtavat juhlat, johon kutsutaan kaikki tuttavat ja jopa tuntemattomat. Viikko ennen juhlaa laitetaan jopa kyltti talon ulkopuolelle, että ohikulkijatkin voi liittyä mukaan. Tuleva samurai ojentaa jokaiselle vieraalle henkilökohtaisen lahjan (jos kutsuvieras, lahja on suunniteltu ja mielellään itse valmistettu), tuntemattomille annetaan geneerinen lahja (ei nähdä loukkauksena, eikä ole pakko olla itse valmistettu). Juhlassa juodaan paljon sakea ja pidetään hauskaa.

Lähteet / Lisätietoa:
4E The great clans, s203-230
4E core book, s.68-69
4E emerald empire, s.54-55
L5R wiki: Skorpioni-klaanin sivut

Skorpioni

L5R: Tie tyhjyyden meressä tsale