Leijona

leijona_banner_valmis.png

Leijona

Pääkaupunki: Kyuden Ikoma
Väkiluku: 5 280 000
Armeija: 292 000 samuraita
Tuonti: Raakamateriaalit
Vienti: Kupari

Kuvaus:
Leijonat ovat militaristisia ja pitävät kunniaa ja esi-isiä äärimmäisen tärkeänä osana elämää. Tunnetaan parhaista sotataktikoistaan ja suurimmasta armeijasta. Tyypillinen leijona on temperamenttinen, mutta kunniakas sotilas.

TL;DR: Kunniakkaita bushido idealisteja, militaristisia, “Keisarin oikea käsi”


Perheet:

Akodo
Daimyo: Akodo Fugachi
“No path is so narrow that a man must walk it alone. Be one with your brothers, and stand by them. In their strength, you will find your own.” Shinsein viimeiset sanat Akodolle
Akodot ovat sodankäynnin eksperttejä. On sanottu, että yksikään Akodon johtama armeija ei tunne häviötä. Vaikka se onkin liioittelua, se ei ole kovinkaan kaukana totuudesta. Tyypillinen Akodo on rauhallinen ja analysoiva persoona.

Ikoma
“Every scar has a story, son. That’s why the Fortunes gave them to us. You can forget the pain, but you’ll never forget the scar it left behind.” – Ikoma
Perhe, joka sisältää pääsääntöisesti diplomaatteja, historioitsijoita ja tarinankertojia. Heidän bardinsa ovat siitä erikoisia, että he saavat näyttää tunteita julkisesti, mutta yleensä toisen leijonan puolesta.

Kitsu
“It is an ancient tale, yes, and even after death, its call rings true in our hearts. Would you hear it, my son? Would you know of our ancestors? For certainly, they know of you…” – Kitsu Soseniku
Perinteinen shugenjaperhe. Koska suvussa on myös Kitsu-olentojen verta, heillä voi olla erikoisia kykyjä, kuten henkimaailmaan siirtyminen. Kitsut ovat henkimaailmojen asiantuntijoita.

Matsu
“In my sword, the wind. In my heart, courage. In my eyes, death. I am Matsu.” – from Kakita Morushijin’s play NO MAN’S BRIDE.
Rokuganin suurin suku. Edustavat leijonan stereotyyppistä luonnetta, taistelunhimoisia, helposti vihastuvia ja pelottomia sotureita. Leijonien armeija koostuu pääsääntöisesti Matsuista. Normaaleista tavoista poiketen, he ovat matriarkaalinen suku.

Quote:
“Honor, Glory, and Bushido. There is nothing else."

“Lion samurai are brought up to be staid, dependable, hardworking, loyal, and obedient. I had a pony like that once.” – from The Pillow Book of Doji Barahime

Tärkeimmät bushidon piirteet:
Honor

Tyypillinen gempukku:
Luettele kaikki esi-isäsi alusta alkaen, järjestyksessä. Matsujen gempukku on Rokuganin armottomin. Siihen kuuluu mm. polttomerkintä ja bambukepin iskuja paljaalle selälle.

Lähteet / Lisätietoa:
4E The great clans, s105-140
4E core book, s.62-63
4E emerald empire, s.51-52
L5R wiki: Leijona-klaanin sivut

Leijona

L5R: Tie tyhjyyden meressä tsale