Kurki

kkurki_banner-pohja.png

Kurki

Pääkaupunki: Kyuden Doji
Väkiluku: 3 820 000
Armeija: 213 000 samuraita
Tuonti: Raakamateriaalit, metallit, eksoottiset hyödykkeet
Vienti: (Fine goods), riisi, kala
Klaanimestari: Doji Mashiro

Kuvaus:
Missä tahansa on tärkeä persoona, niin hänellä on ystävänään/neuvonantajanaan/puolisonaan kurkiklaanin edustaja. Näin kurkiklaani on onnistunut pitämään otteensa Rokuganin poliittisessa maailmassa. Keisari on aina ottanut puolisonsa Kurjen keskuudesta, minkä takia klaanin arvovalta pysyy tasaisen korkeana. Kurkiklaani tunnetaan poliittisesta manipuloinnista, taiteesta ja kaksintaistelijoistaan. Heidän tehtävänä on ylläpitää Rokuganin sosiaalista harmoniaa ja politiikkaa. Pääsääntöisesti klaani sisältää diplomaatteja ja artisaaneja. Kurki on myös Rokuganin rikkain klaani, minkä he tekevät muille klaaneille hyvinkin selväksi.

TL;DR: Rikkaita poliittisia manipulaattoreita, jotka arvostaa taidetta. Parhaat kaksintaistelijat (iaijutsu). “Keisarin vasen käsi”.

Perheet:

Asahina
Keskus: Shiro Asahina
Daimyo: Asahina Karesato
Motto: “Knowledge must be earned, not simply learned.”
Hiljainen, rauhallinen ja munkkimainen perhe. Pasifistinen elämäntapa. Tunnetaan omistautumisestaan filosofialle ja taiteelle sekä talismaanien luomisesta.

Daidoji
Keskus: Shiro Daidoji
Daimyo: Daidoji Higaro
Motto: “The spear waits not for its master, but rushes forth to guard the way.”
ns. “Rautakurki”. Doji ja Kakita perheiden hiljainen suojelija ja heidän tahdon toteuttaja. Muiden klaanien silmissä pääsääntöisesti yojimboja ja tiedustelijoita. Oikeasti Kurjen armeijan selkäranka.

Doji
Keskus: Kyuden Doji
Daimyo: Doji Masaru (Klaanin mestari)
Motto: “Be more concerned with good actions than great ones.”
Kurkien kasvot. Diplomaattinen ja taiteellinen perhe. Kurkien Daimyo on perinteisesti ollut Doji ja Keisari ottaa puolisonsa Dojin perheen keskuudesta. Kurjen klaanin johtaja.

Kakita
Keskus: Kyuden Kakita
Daimyo: Kakita Entosa
Motto: “For the coward there is no life. For the hero there is no death.”
Kakitan perhe tunnetaan omistautumisesta omaan lajiinsa, oli se sitten sotiminen tai taide. Parhaimmat artisaanit kuuluvat Kakitoihin. Muistakin klaaneista tulee artisaaneja, mutta heitä arvostetaan vasta sen jälkeen, kun Kakita artisaani on heitä kehunut. Kakitat ovat myös Rokuganin parhaita Iaijutsun osaajia.

Vasalliperheet: Iwasaki, Ashidaka

Quote:
“Everyone knows that the Crane are the most elegant Clan in the Empire. Everyone knows it because we tell them over and over again.” – from The Pillow Book of Doji Barahime

“Beauty and precision, form and function in all things." – Creed of the Crane Clan

Tärkeimmät bushidon piirteet:
Courtesy

Tyypillinen gempukku:
Kurjet määrittävät tyypillisen Gempukkun ja muut klaanit seuraavat perässä. Gempukku on aina tilaisuus Kurjille osoittaa klaanin varallisuutta, kontakteja ja arvovaltaa. Perinteisesti aikuistuva samurai osoittaa koulunsa opettamia taitoja.
Lisäksi Kurjet järjestävät vuosittain monivaiheisen kilpailun, Topaz championshipin, jossa testataan esim. Historian tuntemusta, ratsastusta, jousiammuntaa, lakia, etikettiä, runoutta ja lopuksi on arvostettu Iaijutsu-turnaus. Muistuttaa enemmän suurta juhlaa, johon kutsutaan muiden klaanien parhaat nuoret samurait ottamaan mittaa toisistaan ja Kurjen edustajista. Turnauksen voittaja saa palkinnoksi panssarin, mainetta, kunniaa ja arvovaltaa.

Lähteet / Lisätietoa:
4E The great clans s43-74
4E core book, s.58-59
4E emerald empire, s.48-49
L5R wiki: http://l5r.wikia.com/wiki/Topaz_Champion
L5R wiki: Kurki-klaanin sivut

Kurki

L5R: Tie tyhjyyden meressä tsale