Matsu Kyomi

Gunso. Toinen armeija, Viides legioona, Kolmas komppania , Kuudes Joukkue

Description:

´Miekassani tuuli, sydämessäni rohkeus, silmissäni kuolema.’ -Matsu

Hahmoinfo

17-vuotiaan samurai-kon selkein tunnusmerkki on pitkät, alaselkään asti ulottuvat hiukset. Kyoko pitää ne aukinaisina, mutta sodassa ne sidotaan tiukalle palmikolle. Vihreät silmät ovat tarkkaavaiset ja niiden takana piilee leikkaava äly. Tavanomaisesta Matsusta poiketen kasvojen ilme on yleensä yllättävänkin pehmeä. Soturin keho on kuin jännittynyt jousi, valmiina toimintaan. Siitä huolimatta liikkeet ovat ilmavia ja sulavia.

Kyomi pitää ulkonäöstään huolta. Hajusteet täyttävät ilman hienostuneella tuoksulla hänen lähellään. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kehon näkyvät arvet meikataan piiloon. Nenän alla, ylähuulessa oleva pieni arpi jätetään näkyviin muistutuksena siitä, ettei huomio saa herpaantua hetkeksikään taistelukentällä. Vasemman kyynärvarren polttomerkki kannetaan ylpeydellä ja Kyoko valitsee vaatteensa siten, että se jää mahdollisuuksien mukaan näkyviin.

Kyomi on vasenkätinen ja kantaa Daishoaan oikealla puolella. Hän pukeutuu käytännöllisesti mutta suosii materiaaleissa ylellisyyttä. Klaanin mon on kirjailtuna selkään, sillä klaani turvaa Kyomin selustan. Perheen mon taas sijaitsee vasemmalla puolella, lähimpänä sydäntä, ohjaamassa miekkakättä. Kyoko koristaa usein hiuksensa, ja keihäänsä, kukkasin. Hänen äänensä on pehmeä, miltei hellä, mutta tarpeen vaatiessa tiukan käskevä.

´Sinun täytyy uskoa itseesi. Sillä komentaja johtaa esimerkillään, ei pakolla.´-Matsu Kyomi

Mekaniikka:

School: Heichi Bushi School
Rank: 3
Insight: 184
Experience: 1

Honor: 6.2
Glory: 3
Status: 1

Earth: 3
Stamina 3
Willpower 3

Water: 4
Strength 4
Perception 4

Air: 3
Reflexes 3
Awareness 3

Fire: 2
Agility 2
Intelligence 2

Void: 2

Skills
Kenjutsu 3
Spears 4 (Mai Chong)
Jiujutsu 3
Iaijutsu 2
Battle 3
Defense 1
Craft: Armorsmithing 3
Athletics 1
Hunting 2
Intimidation 1
Courtier 2
Etiquette 4
Animal Handling 3
Horsemanship 3
Lore: Lion Clan 1
Games: Go 1
Investigation 2

Advantages/Disadvantages

Balance
Kyomin olemus huokuu tyyneyttä ja rauhallisuutta mikä tekee häneen vaikuttamisesta vaikeampaa. Lisää +1k0 kun lisätään Honor heittoon uhkailua tai viettelystä vastaan.

Darling of the Court: Kyuden Doji
Sukujuurtensa, sekä tekojensa tähden Kyuden Dojin hovi on ottanut Kyomin omakseen. Status lasketaan yhden korkeammaksi Kyuden Dojin hovissa.

Paragon: Courtesy
Kyomi on kohteliaisuuden perikuva. Kohteliaisuus on Kyomille elämäntapa ja paras ase hovissa. Hyvin epätyypillinen piirre Matsulle, mikä aiheuttaakin usein aliarviointeja hänen vastustajissaan. Lisää +2k0 välttääkseen etiketin rikkomiset.

Benten’s Blessing
Romanttisen Rakkauden Fortune on antanut Kyomille siunauksensa, mahdollisesti vanhempiensa tähden. Suostutellessaan jotakuta Kyomi saa heittoon +0k1.

Strength of the Earth
Kuin todellinen Matsu, on Kyomi tehty kestämään kipua. Kyomin haitat vammoista vähenevät kolmella.

Blood of Osano-Wo
Monen sukuhaaran kautta Matsu Kyomi polveutuu Hida Osano-Wosta, jonka sitkeys on periytyvää sorttia. Kyomi on immuuni luonnollisen sään aiheuttamille haitoille, ja ottaa 1k1 vähemmänä vahinkoa epäluonnollisista sääilmiöistä.

Fascination: Smithing
Jokin metallin taittamisessa sepän tahtoon viehättää Kyomia. Hänelle takominen on taidetta ja vasaran kalke kauneinta musiikkia. Kyomi viettää mielellään aikaansa ahjojen läheisyydessä.

Gullible
Kyomin luottamus on helppo ansaita. Tämä tekee hänen maailmankatsomuksestaan hieman naiivin ja muiden on helppo käyttää sitä hyväkseen. Vastustajat saavat +1k1 valehdellakseen Kyomille.

Haunted
Joskus esi-isien teot pysyvät samurain sydämessä, joskus esi-isät ovat arvoituksellisia.

Driven
Kyomi haluaa saada vastauksia sieluaan piinaviin kysymyksiin.

Kata

Iron Forest Style
Kyomin tyyli keihään kanssa on ilmava, näyttävä ja ketterä. Käyttäessään keihästä voi käyttää Airia agilityn sijasta osumaheittoihin.

North Wind Style
Tarpeen vaatiessa Kyomi osaa vaihtaa sulavat liikkeensä Matsumaiseen räjähtävään voimaan. Lisää Air kaikkiin osumaheittoihin joihin on käytetty Increased Damage manööveriä. Tyyli jota Kyomi mielellään käyttää miekkaillessaan.

Bio:

´Voita ensin ja marssi vasta sitten sotaan. Älä lähde sotaan etsimään voittoa.´-Sun Tao

Ikomien arkistoista:
Prologi: Ripaus vihreää, ripaus kultaa
Mizu Mura: Kiihko
Ajatuksia: Miekkakäsi

Hahmohistoria

Kyomi syntyi oman aikansa skandaalin seurauksena. Hänen isänsä on Seppunin kaartin Chui Seppun Hosaru ja hänen äitinsä on Keisarinnan henkivartiokaartiin kuuluva Doji Seiki. Heidän välinen suhteensa paljastui Kyuden Asakon Keisarillisessa talvihovissa ja Kyomin kohtalo päätettiin jo kauan ennen hänen syntymäänsä. Synnyttyään hänen äitinsä tiluksilla lähellä Kyuden Dojia Kyomin isoäiti hänen isänsä puolelta, Matsu Yaheiko, otti hänet kasvatettavakseen.

Kyomin lapsuus ei ollut miellyttävä. Hän vietti lapsuutensa lähellä Shiro Matsua missä muut lapset pitivät häntä enemmän Kurkena kuin tulevana Leijonana. Asiaa ei auttanut että Yaheiko oli katkera ja turhautunut rampautumisensa sekä aviomiehensä menettämisen johdosta. Siksi Kyomi joutuikin puolustamaan kunniaansa, sekä toisinaan myös terveyttään ja jopa henkeään, nyrkein varhaisesta nuoruudestaan lähtien.

Tullessaan sopivaan ikään Yaheiko lähetti Kyomin kouluun lähelle Kitsujen hautoja. Koulussa häntä alettiin kouluttaa keihäsmieheksi ja enemmän seremoniallisiin tehtäviin kuin varsinaiseen taistelukenttäkäyttöön. Häntä ei pidetty Matsujen koulun arvoisena eikä häneen luotettu sen vertaa, että hänet olisi sijoitettu muiden enemmän arvollisten samurain alkujen joukkoon. Koulussa Kyomi ei menestynyt. Hän osoitti taktista älyä, mutta oli aseellisessa taidossa parhaimmillaankin keskiverto.

Muutos tapahtui kirjaimellisesti yhdessä yössä. Selviytymisharjoituksessa alueen metsissä Kyomi joutui selviämään yksin useampia päiviä. Palattuaan takaisin dojolleen hän oli vaihtanut taistelutyyliään ja ajattelutapaansa. Hänen koulumenestyksensä parani kohisten ja hyvin pian hänet todistettiin olevan valmis suorittamaan gempukkunsa Matsujen tapaan, minkä hän suoritti kiitettävästi.

Pian valmistumisensa jälkeen Kyomi valittiin syntyperänsä takia osaksi diplomaattidelegaatiota Kyuden Dojiin. Hän vietti kaupungissa kesän ja talven nauttien joka hetkestä. Hän ystävystyi nuoren kurkikurtisaanin, Doji Kurakon, kanssa. Kyomin palvelus tuona vuonna oli mitäänsanomatonta, vaikkakin kiitettävää.

Palattuaan takaisin Shiro Matsuun hänet sijoitettiin pienehköön dojoon kaupungin laitamille. Siellä hän opetti muunmuuassa etiketin ja metsästyksen perusteita vasta-aloittaneille oppilaille. Kyomi ei erottunut millään lailla edukseen, mutta silti hänet valittiin tarkkailijaksi Akodo Anzain joukkoon, joka lähetettiin tyrehdyttämään Kinashita-nimisen roninsotapäällikön rosvojoukkoa Mizu Muran alueelle. Pienehkön armeijan osana hänen tehtäviinsä kuului ensimmäistä taistelukokemustaan hakevien oppilaiden kaitseminen ja silloin tällöin myös tiedustelu ratsain. Jälkimmäisen tuomasta vapaudesta Kyomi piti suunnattomasti.

Akodo Anzai ylensi Kyomin nikutaiksi osoitettuaan urheutta joukkion jouduttua Kinashitan järjestämään väijytykseen. Seuranneessa taistelussa Kyomi sai ylähuuleensa arven pelastaessaan yhden oppilaansa hengen. Sen jälkeen Kyomi sai yhä enemmän haluamiaan tehtäviä ja pääsi osoittamaan arvoaan komentajansa silmissä.

Mizu Muraan saavuttuaan hän asettui Ikoma Hogain alaisuuteen. Kyomin ollessa eräänä päivän tavanomaisella tiedusteluretkellään selvisi, että Kinashita oli onnistunut kiertämään Akodo Anzain joukot ja päässyt etenemään Mizu Muraan asti. Kinashita piiritti kaupunkia, mutta kerättyään muut tiedustelijat Kyomi onnistui murtautumaan piirityksen läpi. Siellä hän huomasi Ikoma Hogain epäröivän pelosta kunniansa tähden. Kyomi antoi komentajalleen yhden mahdollisuuden sovittaa häpeänsä ja toimi avustajana Hogain seppukussa. Sen jälkeen Kyomi otti kylän puolustuksen komentoonsa. Hänelle selvisi että Kinashita oli saanut joukon oppilaita panttivangikseen. Kyomi loi suunnitelman Ikoma-neuvonantajien ja Matsu Aoshin avustuksella panttivankien vapauttamiseksi. Seurannut Mizu Muran taistelu nimettiin Tuhannen Helmen taisteluksi Matsu Kyomin voitettua sen.

Palattuaan Leijonien maille Kyomi ylennettiin Gunsoksi ja siirrettiin Kyuden Ikomaan. Siellä hänet asetettiin Tuhannen Helmen taistelusta selvinneiden johtoon ja heistä muodostettiin Kuudes joukkue Matsujen toisen armeijan viidennen legioonan kolmanteen komppaniaan. Murtautuessaan Mizu Muran piirityksen läpi hän oli huomannut ratsain käytävän taistelun arvon ja hän alkoi muokkaamaan joukkueesta ratsuväkeä. Saatuaan kirjeen isoäidiltään missä Kyomi tunnustettiin täysiveriseksi Matsuksi ja sukunsa jäseneksi hän alkoi keskittymään työhönsä Gunsona ja parantamaan omaa taistelutaitoaan.

Kesken uusien soturien rekrytoinnin ja harjoitusten Kyomi komennettiin Smaragdimagistraatti Akodo Shimizun avuksi Shiro Ashidakaan.

Ihmisiä Kyomin elämästä:

Matsu Aoshi

Aoshi on Kuudennen joukkueen Kolmannen ryhmän Nikutai. Tai olisi jos joukkue olisi täysissä voimissaan. Hän on ainut Tuhannen Helmen taistelusta selvinnyt aliupseeri, mikä tekee hänestä komentoketjussa seuraavan Kyomin jälkeen. Kyomin ja Aoshin välit ovat todella läheiset, Kyomi on hänelle kuin pikkusisko minkä lisäksi hän kokee olevansa Kyomille henkensä velkaa. Matsu Aoshi on saanut viime aikoina arvostusta osakseen ollessaan mukana muovaamassa Kuudennen joukkueen taistelutapaa enemmän ratsuväelle sopivaksi. Kyuden Ikomassa hän onkin toiminut muun muuassa ratsastuksen opettajana.

Kyomin ollessa suorittamassa tehtäväänsä on Kuudennen joukkueen komento jätetty Aoshille.

Matsu Yaheiko

Edesmenneen Seppun Bachidan vaimo, Kyomin isoäiti ja kasvattaja. Yaheiko on ylpeä Matsu, jonka palvelusaika Keisarillisessa legioonassa oli hänen elämänsä parasta. Menetettyään sekä aviomiehensä, että jalkansa Kitaa vastaan käydyssä Aallonharjan taistelussa hän tunsi menettäneensä myös kunniansa ja elämänhalunsa. Kyomin synnyttyä hän otti kasvattajan tehtävän vastaan kiitollisena uudesta velvollisuudesta. Yaheiko haikailee takaisin taistelukentille kokeakseen kunniakkaan kuoleman ja vapautuakseen Nikoma no onin aiheuttamista painajaisista.

Doji Kurako

Kurkien kurtisaani joka toimi Kyomin seurueen emäntänä Kyuden Dojissa. Niiden kuukausien aikana nuo kaksi ystävystyivät. Kyomi ja Kurako ovat tänäkin päivänä aktiivisessa kirjeenvaihdossa keskenään ja pyrkivät tapaamaan toisensa velvollisuuksien sen salliessa. Doji Kurako vannoo vielä kerran voittavansa Kyomin Go:ssa.

Heuji

Heuji on Kinashitan poika. Kinashitan yhdistettyä lähialueiden roninryhmittymät ja hyökättyä Järvikylään nousi Heuji korkealle armeijan sisäisessä arvoasteikossa, vaikkei Heujin pätevyys ollutkaan aivan huippuluokkaa. Tuhannen Helmen taistelussa Kinashitan kaatuessa Leijonakomentajan keihääseen pakeni Heuji taistelukentältä. Heujin kohtalo on tänä päivänä tuntematon.

Kuudes Joukkue

Toisen Matsun armeijan, Viidennen legioonan, Kolmannen komppanian, Kuudes Joukkue on Kyomin alaisuudessa toimiva yksikkö johon kuuluu hänen ja Matsu Aoshin lisäksi 19 Samuraita. Kuudes joukkue on Kyomille kuin perhe. Joukkue koostuu pääasiassa keihäsmiehistä, joista Kyomi on kovaa vauhtia muokkaamassa ratsuväkeä.

Matsu Kyomi

L5R: Tie tyhjyyden meressä Nortti