Kasuga Yuya

"Oppinut courtier"

Description:

Varjoissa silmät
hiljaisuudessa armo
Riisikakkuja

KUVAUS

Kasuga Yuyaa voidaan kutsua monilla nimillä. Hän on klaaninsa lähettiläs, hovin taitaja, soturi, oppinut ja lääkäri. Sen lisäksi hän on salakuljettaja, varas ja salamurhaaja. Miten häntä haluaakaan kutsua hän ottaa nimittelyn vastaan hymyillen. Mitä onkaan yksi loukkaus lisää kun hänen klaaninsa on muiden silmissä jo valmiiksi kunniaton? Yuya on itsevarma, huoleton ja täydellisen lojaali samurai. Hän palvelee keisarikuntaa omalla tavallaan.

Kasuga Yuya on 18-vuotias. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on jonkin verran kokemusta omalta alaltaan. Hän suoritti gempukkunsa 13-vuotiaana ja siitä lähtien hän on ollut klaaninsa aktiivisessa palveluksessa. Yuya on ulospäin hyvin keikarimainen. Sekä käytökseltään että pukeutumiseltaan. Suurin osa siitä on kuitenkin tarkkaan harkittua esitystä. Jokainen ele ja sana on vain keino saada yliote mahdollisista vastustajista. Iästään huolimatta hän on neuvokas ja pilke silmäkulmassa peittää alleen älykkyyttä.

Yuya ei ole täysiverinen Rokuganilainen ja se näkyy. Hänen ihonsa on oliivinrusehtava ja silmät ovat läpitunkevan vihreät. Hän pitää yleensä pitkät, mustat hiuksensa avoinna tai peittää ne huivilla. Tapa mikä vain tuo enemmän gaijin-perimää esiin. Yuya tykkää pukeutua mukavasti ja käytännöllisesti. Hän käyttää klaaninsa värejä ja pitää erityisesti vihreän ja ruskean yhdistelmästä. Normaaleista tavoista poiketen hän ei käytä yleensä klaaninsa monia varsinaisena symbolina vaan kirjailuttaa sen isompana kuviona joko takkiinsa tai hakamaan. Kasuga Yuya käyttää myös meikkiä silmiensä ympärillä. Korostaakseen eksoottisuuttaan sekä peittääkseen tummia silmänalusiaan. Tatuointi peittää hänen koko selkänsä ja levittäytyy olkavarsiin ja reisiin. Se on täynnä symboliikkaa ja kuvastaa Yuyan aatteita, ajatusmaailmaa ja maailmankatsomusta. Mentäessä hoviin hänen ulkonäkönsä muuttuu huomattavasti. Silloin hän pukeutuu ylidramaattisen perinteisesti ja hiukset sekä meikkaus laitetaan viimeisen päälle. Hovivaatetus ja meikki on hänelle kuin haarniska soturille. Se päällä ollaan valmiina kaikkeen.

Kasuga Yuya on ennen kaikkea tiedonjanoinen ja utelias. Hän käy mielellään syvällisiäkin keskusteluja aiheesta kuin aiheesta vaikkakin hänen mieliaiheensa ovat historia ja uskonto. Vaikka ulospäin Yuya on yliystävällinen, tavoista piittaamaton ja huoleton niin sisimmässään hän on vakava pohdiskelija. Yuyassa on kuin kaksi eri puolta: yleisesti hän on kovaääninen, hymyilevä ja elämästä nauttiva, mutta tarpeentullen hän on hiljainen, rauhallinen ja tasapainoinen mietiskelijä.

HAHMOLOMAKE

Klaani: Tortoise
Koulu ja Rank: Kasuga Smuggler 3
Insight: 181

Honor: 4.1
Glory: 5.3
Status: 2.5

TRAITS

EARTH 2
Stamina: 2
Willpower: 2

WATER 3
Strength: 3
Perception: 3

AIR 3
Reflexes: 3
Awareness: 3

FIRE 2
Agility: 3
Intelligence: 2

VOID 2

SKILLS
(Lihavoidut School skillejä)

Commerce 1
Etiquette 3
Investigation 2 [Notice]
Lore: Underworld 1
Sincerity 3 [Deceit]
Stealth 5 [Sneaking]
Courtier 3
Scimitars (Kenjutsu) 3 [Alssahra]
Iaijutsu 3
Meditation 1
Medicine 2
Craft: Poison 2
Temptation 2 [Seduction]
Sleight of Hand 2
Hunting 2
Athletics 1
Knives 5
Jiujutsu 1
Calligraphy 1
Forgery 1
Staves 1
Battle 1
Defense 1
Spellcraft 1
Acting 1
Games: Sedane 1
Intimidation 1
Lore: Minor Clans 1
Lore: Maho 1
Lore: Bloodspeakers 1
Lore: Burning Sands 1

ADVANTAGES

Dangerous Beauty
Inheritance/Gaijin gear: Alssahra
Spy Network
Sage
Languages: Senpet
Languages: Mekhen
Resist Toxins (+1k0 vs. Poison)
Hero of the People

DISADVANTAGES

Cursed by the Realm: Yume-do
Failure of Bushido: Honesty
Gaijin Name
Lechery

Yuyadoodle.png

Bio:

“Jokainen meistä edustaa erilaisia asioita. Soturi edustaa kuolemaa, maanviljelijä elämää, kauppias vaurautta. Yritä edustaa vain yhtä asiaa kerrallaan ja kaikkea yhtä aikaa. Kulje Tietä ilman tietä. Tasapaino kaikissa asioissa.” -Kasuga Yuya

HISTORIA

Yuya syntyi pienessä maanviljelysyhteisössä Kyuden Kasugan ja Aamunkoiton tornin välissä. Hän oli perheen ainut lapsi ja sai nimensä äitinsä Yuyatman mukaan. Yuya kasvoi tarinoiden keskellä. Yuyatma viihdytti häntä tarinoilla aavikosta kaukana Rokuganista kun taas hänen isänsä, Kasuga Abun, kertoi hänelle perinteisiä Rokuganilaisia tarinoita. Lapsesta asti hänen perheensä tavat olivat sekoitus Rokuganilaisia ja Gaijin-perinteitä. Yleisesti ottaen Yuyan lapsuus oli rauhallinen. Hän oppi lukemaan hyvin nuorella iällä ja viihtyikin isänsä kirjastossa sateisina päivinä. Paremmalla säällä Yuya nautti ulkoilmasta ja samosi Otosan Uchin lähialueiden luontoa äitinsä kanssa. Jo ensimmäisistä vuosistaan alkaen Yuya osoitti suurta tiedonjanoa ja oppimisen halua hänen isänsä suureksi iloksi.

Kuuden vanhana Yuyan vanhemmat alkoivat valmistaa häntä koulua varten. Seuraavat kaksi vuotta olivat hänen elämässään hektistä aikaa. Hänen isänsä opetti hänelle klaanin tapoja ja taitoja, kuinka käyttäytyä hovissa ja tehdä kauppaa. Lisäksi hän opetti Yuyalle lääketieteen alkeita ja monen monta käyttötarkoitusta luonnonantimille. Yuyatma taas keskittyi opettamaan Yuyalle oman kotimaansa kielta ja kulttuuria. Eniten aikaa vei kuitenkin miekan käytön opettelu. Yuyatma ei opettanut hänelle kenjutsua vaan omaa tyyliään sapelin kanssa. Perusharjoittelu käytiin ensin normaalilla sapelilla ja myöhemmin Yuya alkoi totutella käyttämään äitinsä omaa asetta, Alssahraa.

Kahdeksan vanhana Yuya lähti Kyuden Kasugaan ja hänen vanhempansa muuttivat muualle klaanin käskystä. Eikä Yuya nähnyt vanhempiaan enää koskaan.

Gempukkussa Yuya säilytti vanhan nimensä ja sai aikuisnimekseen Kasuga Yuya. Valmistuttuaan hänen senseinsä antoi hänelle hänen wakizashinsa sekä Alssahran minkä hänen äitinsä oli jättänyt hänelle. Hänelle myös kerrottiin että Yuyatma ja Kasuga Abun olivat pitäneet kauppa-asemaa lähellä Rokuganin ja Yakuri yoni Atsuin rajaa. Asema oltiin löydetty raunioina eikä hänen vanhemmistaan ollut näkynyt jälkeäkään. Ruumiita ei ollut löydetty. Yuya uskoo että hänen vanhempansa ovat elossa jossakin edelleen. Pian kuitenkin gempukkun jälkeen painajaiset alkoivat.

Kasuga Yuya astui välittömästi palvelukseen valmistuttuaan. Puoli vuotta hän suoritti yksinkertaisia vartiotehtäviä. Tänä aikana hänet myös naitettiin tapojen mukaisesti Agasha Ochiain kanssa. Traagisten tapahtumien jälkeen hän anoi siirtoa toisiin tehtäviin. Jonkin aikaa hän vietti vaellellen Yakuri yoni Atsuin rajamailla. Hän otti äitinsä opit käyttöön ja opetteli selviytymistä aavikon karuissa olosuhteissa. Palattuaan takaisin Rokuganin maaperälle hän sai klaaniltaan toimeksiannon. Kaksi vuotta hän käytti erään ryhmittymän tarkkailuun ja sen aiheuttaman ongelman ratkaisemiseen Feenixien kanssa. Yuya onnistui suorittamaan tehtävän onnistuneesti ja pyysi lupaa lähteä takaisin aavikolle. Se myönnettiin.

Matka Medinat al-Salaamiin oli pitkä ja vaivalloinen. Puoli vuotta kaupungissa opetti Yuyalle paljon ja paljasti tietoja joita hänen oli pakko lähteä viemään takaisin ylemmilleen. Matka takaisin oli vielä pidempi ja vaivalloisempi. Palattuaan takaisin Kyuden Kasugaan Yuya sai kuulla kaikesta mitä hänen poissaollessaan oli tapahtunut. Uutiset olivat huolestuttavia ja pian hän pyysi lupaa lähteä vaeltamaan ympäri Rokugania ottamaan selvää huhuista ja varmistamaan ettei hänen teoriansa pitänyt paikkaansa. Klaanin päättäjät ottivat huomioon Yuyan menneisyyden sekä taustan ja lupa myönnettiin. Kasuga Yuya poistui pian matkalleen josta ehkäpä tulisi vielä pidempi ja vaivalloisempi kuin mikään mitä hän oli jo kokenut.

IHMISIÄ JA ASIOITA YUYAN ELÄMÄSTÄ

Alsshara

Alssahra on alunperin Yuyatman, Kasuga Yuyan äidin, omistama sapeli, joka on nyt päätynyt Kasuga Yuyan käsiin. Sen nimi tarkoittaa joko Helmeä tai Lumoavaa. Se on taidokkaasti tehty, sirosta ulkonäöstään huolimatta se on yllättävän painava kädessä. Sen kahva on samanpituinen kuin perinteisessä katanassa ja lievästi kaareva ulospäin. Kahvan pituus mahdollistaa sen käytön joko yhdellä tai kahdella kädellä. Sen terä on hieman liian painava ollakseen terästä ja liian vaalea ollakseen rautaa, metallia jonka alkuperä on mysteeri. Terä on liian kaareva mennäkseen katanasta, mutta silti suorempi kuin tyypillisessä sapelissa. Terän pituus on hieman lyhyempi kuin katanassa. Alssahrassa ei ole tsubaa, vaan sen ohuen siro terä jatkuu saumattomasti kahvasta, leveten kärkeä kohden. Sen kahvan yhdeksän helmiupotusta eivät haittaa kädessä. Upotukset sijoittuvat symmetrisesti neljä kummallekin puolelle ja yksi isompi on kahvan päässä. Alssahran terään on kirjoitettu senpetiksi toiselle puolelle “Valo” ja toiselle puolelle “Hiljaisuus”.

Aseen malli ei ole Senpetiläinen vaikka sen tausta ja kirjailut sinnepäin viittaavatkin. Yuya on varma että Yuyatma tiesi sen historian vaikka jättikin sen kertomatta pojalleen. Lisäksi Kasuga Yuyan näkemät painajaiset alkoivat pian sen jälkeen kun hän sai miekan omistukseensa. Hän epäileekin että näillä saattaa olla jokin yhteys

Kasuga Abun

Kasuga Abun on Kasuga Yuyan isä ja Yuyatman aviomies. Yuya ei tiedä hänen menneisyydestään hirveästi, ja uteluihin vastattiin hiljaisuudella. Myös muut Kilpikonnat ketkä Abunin tuntevat ovat vastahakoisia puhumaan hänestä. Abun on roteva ja pitkä Rokuganilaiseksi. Hän on oppinut ja erinomainen lääkäri. Yuya oppi myrkkyjen käytön perusteet häneltä. Abun on hiljainen ja omissa oloissaan viihtyvä. Yuya epäilee hänen olleen salamurhaaja mutta varmuutta asiasta ei ole.

Yuyatma

Yuyatma on Senpetiläinen nainen ja Kasuga Yuyan äiti. Yuyatma oli kotimaassaan rikollinen ja Yuya tietää että hänen vanhempansa tapasivat Kasuga Abunin pelastaessa hänet teloitukselta. Yuyatma on erinomainen soturi ja on kuin kotonaan luonnossa. Yuyatma on vähäuninen ja useimmiten hänen aamunsa alkaakin harjoittelulla muiden vielä nukkuessa. Vaikka Yuyatma on gaijin, sai hän elää Rokuganissa rauhassa. Hän on hyvä pysymään poissa muiden silmistä.

Kasuga Ochiai

Ochiai on Yuyan vaimo. Hän on entinen Lohikäärmeen klaanin shugenja, ja yksi harvoista Kilpikonnan klaanin shugenjoista. Heidän avioliittonsa oli aluksi puhtaasti poliittinen. Lohikäärmeen klaani tarvitsi sananvaltaa keisarillisessa hovissa ja Kilpikonnat tarvitsivat suurklaanin tukea. Vaikka Ochiai kuuluukin nyt virallisesti kilpikonnan klaaniin, hoitaa hän edelleen velvollisuuksiaan synnyinklaanilleen talouden hoidon ohessa. Ochiai ylläpitää hänen ja Yuyan yhteistä kotia Otosan Uchin Itäisen rajakylän laitamilla.

Ochiai on Mizugusurin taitaja ja varsin osaava tatuoija. Hän tykkää viettää aikaa omissa oloissaan. Puolisoiden välinen suhde on kunnioittava, vaikka varsinaisista tunteista puhuttaessa tilanne on monimutkainen. Kumpikaan ei tiedä mitä tuntea. Heillä on käynnissä keskinäinen kilpailu. Minkä taidon tuntemusta Yuya osoittaakaan niin seuraavalla tapaamisellaan Ochiai osoittaa olevansa miestään parempi. Kumpikin nauttii tästä leikkimielisestä kisailusta, vaikka Yuya huijaakin ja Ochiai turvautuu Kamien apuun tarvittaessa.

TARINOITA MATKAN VARRELTA

Kirjeitä matkan varrelta – Unet
Tarinoita matkan varrelta – Kylä
Tarinoita matkan varrelta – Riisikakkuja syksyllä
Tarinoita matkan varrelta – Talvi Otosan Uchissa
Tarinoita matkan varrelta – Lupaus
Kirjeitä matkan varrelta – Skorpioni ja Kilpikonna
Suuri peli
Tee

Kasuga Yuya

L5R: Tie tyhjyyden meressä Nortti