Doji Asami

Tarinoita rakastava courtier joka etsii sukunsa hyväksyntää

Description:
Doji Asami

l5r_ansku_by_barguest-da10125.png

Perustiedot

Nimi: Doji Asami ( 朝海, “morning, sea” )
Ikä: 20 ( ..718 )
Sukupuoli: Nainen
Siviilisääty: Kihlattu (Asako Chimoto)

Ulkonäkö

155cm | 45kg

Asamia tarkastellessa nousee ensimmäisenä mieleen sana siro. Nainen on kaikin puolin sen näköinen, että tuon on tuskin fyysistä työtä nähnytkään. Doji on pitkä ja hento, kuin kurki konsanaan, vartta verhoo miltei aina eri vaatteet ja kasvot ovat liki poikkeuksetta vahvasti meikatut. Valkeaksi värjätyt pitkät hiukset ovat miltei poikkeuksetta erilaisilla nutturoilla ja hiuskoruin koristeltuina. Kasvonmuotojen ja meikin tähden naisesta saa erittäin helposti koppavan ja itsevarman mielikuvan, jos katsoo pelkästään ulkonäköä.

Asamin kasvot ovat mieleenpainuvat ja Kurkien kauneuskäsityksen mukaan kauniin femiiniset. Naisella on sopusuhtainen ja siro otsa, pieni pitkä nenä, korkeat poskipäät ja elegantti, naisellisen terävä leuka. Täyteläiset, pienet huulet ovat miltei huomaamattomat, jonka tähden niissä on usein korostavaa huulipunaa. Hämmästyttävän kirkkaansinisiä, mantelinmuotoisia ja aavistuksen vinoja silmiä Asami korostaa valkeilla silmärajauksilla.

Naisen kasvot eivät ole ainoa paikka, jossa kehon sirous näkyy. Samurailla on korkea ja kapeanmallinen pitkä kaula joka kiinnittyy sopusuhtaisiin, mutta verrattain kapeisiin hartioihin. Asamin sormet ovat pitkänmalliset ja erittäin hyvin huolletut kynnet vain korostavat sitä. Dojin ranteet ovat äärimmäisen kapeat ja kädet pienet, iholtaan pehmeän kimmoisat, eivätkä lainkaan työn kovettamat. Vartalonmuodoltaan nainen on tiimalasi ja kaikki raajat ovat torsoon verrattain pitkiä. Muotoja naisessa harvemmin näkee vaatetuksen takia, mutta ilmankaan niitä Asami ei rinnankoollaan pröystäile.

Luonne

Tässä on Asamin luonne kuvailtuna sellaisena kun se näyttäytyy muille, hahmossa on paljon piirteitä jotka eivät näy ulospäin ja joita en siksi tähän kirjoita!

Doji Asami näyttäytyy usein ensin pinnallisena, koppavana ja itsevarmana – joidenkin mielestä jopa kylmänä – Kurki-klaanin Courtierina. Nainen on äärimmäisen hillitty, liki ilmeetön, mutta katse vaikuttaa seuraavan jokaista liikettä – kuin peto saalistaan. Aluksi on helppo ajatella, että Asami on vähäsanainen, ehkä jopa epäsosiaalinen eikä niinkään puhelias. Ne, jotka tekevät liian nopeita johtopäätöksiä, astuvat harhaan jo tässä vaiheessa. Courtierin ensivaikutelma on niin tarkkaan hiottu ja tulee jo selkärangasta.

Asamista kuoriutuu helposti miellyttävä seuralainen. Nainen omaa erinomaiset puheenlahjat kyeten keskustelemaan oikeastaan mistä tahansa, etiketin sallimissa rajoissa. Doji eläytyy helposti ja luonnollisesti kulloisenkin tilanteen sallimissa rajoissa. Mikään ei tunnu Courtieria hätkäyttävän, mikään ei tunnu rikkovan hänen maskia. Varsinaiseksi hopeakieleksikin voisi Asamia luonnehtia, sillä tarvittaessa terävä mieli ja sitäkin terävämpi kieli löytävät arat paikat joita ahdistella.

Joskus maski rakoilee ja laskee välistään erilaisia piirteitä, jotka tarkkaavaiselle katsojalle kertovat palasen siitä, mitä tämä Doji on oikeasti. Asami rakastaa tarinoita ja usein kertookin niitä hoveissa, arvostaa klaaniaan kenties ylitse muiden ja omaa valokuvamuistin. Useita kertoja nainen on ihastuttanut hovissa muistamalla jonkin tarinan tai tapahtuman uskomattoman tarkasti. Mikäli joku todella pääsee katsomaan pintaa syvemmälle, ei ole hirveän vaikea huomata Asamissa elävää pientä feministin poikasta.

Bushido

Elää sen mukaan mutta tässä henkilökohtainen “tärkeysjärjestys”.
1. Courtesy
2. Honor, Duty
3. Compassion, Courage
4. Sincerity, Honesty

Historia

718 – 727:
Doji Raizoa ja Doji Harua siunattiin eräänä lopputalven päivänä ihastuttavalla tyttärellä jolle annettiin nimeksi Asami. Lapsi oli tietenkin odotettu, olivathan tuon vanhemmat osa arvostetun Doji-suvun jäseniä, isän ollessa vielä silloisen daimyon Doji Fusahiran poika. Doji Raizon lähisukulaisuus itse klaaninjohtajaan teki tiedetysti sen, että äiti Haru oli jäänyt kotiin hoitamaan perhettä. Alunperin Leijonaklaanista kotoisin oleva Haru – tyttönimeltään Ikoma – oli mielellään jäänyt kotiin. Äidin ja tyttären myöhemmin erittäin lämpimiksi muodostuneet välit saivat jo samurain ensimmäisenä elinvuotenaan hyvät perustukset.

Asamin ensimmäiset elinvuodet olivat onnellisia, vaikka isä olikin paljon poissa ja äidilläkin oli runsaasti velvollisuuksia. Niistä huolimatta joka ikinen aamu Haru luki tyttärelleen tarinan ja joka ikinen ilta nukutti lapsensa tarinalla. Perinteestä ei lipsuttu vuosiin – vasta kun Asamille tuli omia velvollisuuksia. Pitkään sai lapsi olla lapsi, leikkiä lapsen leikkejä ja olla. Tapasipa Asami Daimyon tyttären Tamikonkin ja tällöin he leikkivät paljon kahdestaan ja suuremmassa ryhmässä.

728 – 732
Kymmenvuotiaana Asami aloitti perinteikkäästi Doji Courtier- koulussa, yhdessä serkkunsa Tamikon kanssa. Koulu toi heille paljon uusia ystäviä ja piirejä, joten serkusten välit viilenivät luonnollisesti. Kaikkien periteiden mukaisesti Asami opiskeli jaloa hovinaisen tehtävää varten nauttien päivistään todella. Vieläkään mikään ei hetkauttanut naisen onnellista elämää.

Vielä tänäkään päivänä Asami ei ole varma mitä hän teki tai mitä tarkkaanottaen tapahtui. Ajan saatossa Tamikosta oli kuitenkin muodostunut aivan erilainen ihminen kuin se, kenen kanssa he olivat leikkineet lapsena kirsikkapuiden alla. Toistuvasti, mitä erinäisimmissä tilanteissa serkukset joutuivat kilpasille toistensa kanssa ja hitaasti heidän välinsä tulehtuivat totaalisesti. Mitään suurta ja dramaattista ei tapahtunut, mutta molempien vuoronperää nöyryyttäessä toista oli vahinko jo tapahtunut.

Täyttäessään neljätoista Asami valmistui koulustaan ja suoritti Gempukku seremoniansa, päättäen pitää äitinsä hänelle antaman nimen.
>>Lue tarina!

732
Koulusta valmistuminen ei tietenkään tarkoittanut että Asami olisi valmis kohtaamaan maailmat ja sen vaarat. Muutamien muiden samoihin aikoihin valmistuneiden Dojien kanssa nainen aloitti Kurkien seuraavan talvihovin valmisteluissa avustamisen. Sitä hoitaessa ja lopulta ensimmäiseen hoviin osallistuessa menikin koko vuosi. Ensimmäisessa talvihovissaan Asami ei ihastuttanut eikä vihastuttanut juuri ketään ja se oli naiselle oikeastaan aikamoinen pettymys. Hän olisi tahtonut loistaa taidoillaan, muttei ollut nähtävästi tarpeeksi hyvä.

733
Ensimmäisesta kunnon hovistaan viisastuneena Asami otti elämään nöyremmän asenteen ja keskittyi seuraavan elinvuotensa aikana enemmän opiskelemiseen kuin tekemiseen. Nainen vietti suurimmanosan ajastaan Kyuden Dojissa, mutta vieraili aina lähikaupungeissa – yleensä äitinsä avustajana – oppiakseen ja saadakseen lisää nimeä.

734
Doji Harun ollessa kenties kurkien vahvin puhuja Leijonien suuntaan oli luonnollista että Haru lähti aika ajoin tapaamaan synnyinperhettään Leijonien maille. Jälleen oli tällaisen tapaamisen aika ja tälläkertaa Haru otti tyttärensä Asamin mukaan tutustuttaakseen lapsensa toiseen puoleen verestään.
>>[Kirjoitan vierailusta varmaankin tarinan joskus]

735
Keväällä 735 Asami oli juuri palannut takaisin kotiin Leijonien luota kun sai kuulla kihlauksestaan Asako Chimoton kanssa. Pian kesän koitettua Asako Chimoto matkusti Kyuden Dojiin kihlattuaan tapaamaan ja Kurkiin tutustumaan. Asako Chimoton vierailua luotsatessa ja lopulta talvihovia varten valmistautuessa meni tämä vuosi.
>>[Kirjotan vierailusta varmaankin tarinan joskus.]

736
Seuraavan vuoden Asami vietti matkustellen pitkin poikin Kurkien maita yhdessä monen muun samanikäisen courtierin ja heitä turvaamassa olleiden bushien kanssa. He vierailivat usealla teehuoneella ja temppelissä, osallistuivat juhliin aina gembukkuseremonioista häihin. He vain yksinkertaisesti tutustuivat klaaninsa tunnetuimpiin kaupunkeihin, perfektuureihin, kulttuuriin ja tietenkin klaanin jäseniin.

737
Vietettyään talvihovin kaukana Kyuden Dojista, meni Asamilla alkuvuosi vain matkata takaisin kotiin. Kotona odottikin miellyttävä yllätys: Daimyo oli määrännyt Asamille oman yojimbon ja he pääsisivat pian vannomaan valansa. Valojen vannomisen jälkeen oli aika matkustaa Feeniksien maille tutustumaan tulevan puolison klaaniin ja tapoihin, sekä oppimaan yojimbokulttuurista.
>>Lue tarina!

>>Kirje Doji Harulle avaa hieman tapahtumia Feeniksien mailla!

738
Vierailu Feeniksien mailla alkoi olla ohitse ja matka kotiin alkoi.
>>Peli alkoi kun Asami pysähtyi Settsun kylässä ja tapasi kaikki muut pelihahmot!

Aikahypyn tapahtumia:
>>Valkoinen kukka, vuorensa sylissä
>>Hetki ennen myrskyä

Pelimekaanisesti

Insight rank: 1 (143)
Honor: 6.9
Glory: 1.4
Status: 2
Shadowlands Taint: 0

Rings

Air 3 [ Reflexes 3 | Awarness 4 ]
Water 2 [ Strenght 2 | Perception 3 ]
Fire 2 [ Agility 2 | Intelligence 2 ]
Earth 2 [ Stamina 2 | Willpower 2 ]
Void 2

Advantages

Read Lips
Social Position
Ally: Doji Haru ( Some land or political influence, would risk her honor to help, but would do so secretly)
Precise Memory

Disadvantages

Soft-hearted
Sworn Enemy [Serkku Daidoji Tamiko]
[True love: Daidoji Sosuo
Dark Secret]

Skills

Calligraphy…..2

Courtier…..4
Emphase: Manipulation
RANK 3: The character gains an additional +3 Insight above the total normally indicated by his Rings and Skill Ranks.

Etiquette ……4
Emphase: Courtesy
RANK 3: The character gains an additional +3 Insight above the total normally indicated by his Rings and Skill Ranks.

Perform: Storytelling…..1

Perform: Oratory…..1

Sincerity…..3

Tea Ceremony…..1

Defense…..2

Investigation…..2

Lore: Heraldry…..1

Lore: Crane Clan…..1

Lore: Lion Clan…..1

Lore: Phoenix Clan…..1

Game: Letters ……1

Warfan ……1

Kenjutsu ……1

Muuta
Perhe

Dojin suku
“Be more concerned with good actions than great ones.”
Kurkien kasvot. Diplomaattinen ja taiteellinen perhe. Kurkien Daimyo on perinteisesti ollut Doji ja Keisari ottaa puolisonsa Dojin perheen keskuudesta. Kurjen klaanin johtaja.

Sukupuu lähisuvusta & Tietoja sukulaisista

Kirjoitelmia ynnä muuta

Asamin tyynynaluskirja toimii ikäänkuin päiväkirjana jonne pelaaja kirjaa hahmon ajatuksia pelisessioilta.
Asamin lähettämät kirjeet

Lista annetuista lahjoista

Bio:

Doji Asami

L5R: Tie tyhjyyden meressä tsale