YuyaUnet

Parahin Agasha Ochiai

Toivon että kirjeeni saavuttaa teidät hyvissä sielun ja ruumiin voimissa. Olen pahoillani nopeasta poistumisestani pääkaupungista, mutta velvollisuuteni ajaa minut jälleen uudelle pitkälle matkalle. Iloksenne voin todeta että tekemänne muutokset tatuointiini ovat parantuneet hyvin. Muutin hieman antamaanne voidetta, kaksi osaa minttua puolikkaan sijaan näyttää toimivan omaan ihooni paremmin.

Tiedän että meidän piti jutella ennen teidemme erkaantumista. Olen syvästi pahoillani että yhteinen keskustelutuokiomme jäi väliin. Ehkä ehdimme vaihtaa sanoja seuraavalla kerralla kun matkani on ohitse ja te palaatte pääkaupunkiin esi-isienne mailta? Olitte kiinnostunut tietämään näkemistäni unista ja omasta näkökulmastani niihin. Ehkäpä tämä selonteko lievittää edes osittain kokemaanne mielipahaa.

Kysyitte minulta kerran mitä uskon unien olevan. Jotkut uskovat unien olevan tapahtumia edellisestä elämästä, toiset taas kuvittelevat sielun siirtyvän Yume-dohon ja unien olevan tapahtumia siellä. Te shugenjana tiedätte totuuden. Uskon kuitenkin että asiaan kuuluu muutakin. Eräs vanha mies jonka tapasin matkoillani ajatteli että ihminen koostuu kahdesta osasta joista kumpikin peilaa ja muuttaa toista. Miksei sama voisi olla Yume-don ja Ningen-don välillä? Se mitä koemme kuolevaisten maailmassa peilautuu näkemiimme uniiin mutta samalla tavalla näkemämme unet muovaavat kuolevaisten maailmaa. Kumpikin vaikuttaa kumpaankin, ja joskus unet ovat voimakkaampia kuin Ningen-don valta ruumiistamme ja niiden kautta pystymme vaikuttamaan kohtalon kulkuun.

Tiedätte että kärsin painajaisista. ‘Kärsiä’ on ehkä liian voimakas sana käytettäväksi tässä yhteydessä. Uneni ovat kiehtovia ja ne kutkuttavat uteliaisuuttani. Kerroin teille kerran niiden alkaneen pian gempukkuni jälkeen. Uskon ja epäilen Alssahran vaikuttavan asiaan jollakin tavalla. Jotenkin se, tai sen henki, tuo esiin asioita joiden perimmäistä tarkoitusta voin vain arvailla. Tietyllä tapaa se on kirous. Nukkuessani en saa lepoa. Mieleni on väsynyt herätessäni, unia tai ei. Uskon kuitenkin että pahassa on myös hyvää. Ehkä jollain tapaa näkemäni unet peilaavat myös Ningen-dohon.

Painajaiset noudattavat samaa kaavaa. Seuraan mustiinpukeutunutta miekkamiestä ja uni päättyy aina liekkeihin. Pahoista enteistä huolimatta en koe unia mitenkään painostavina tai pelottavina. Herään kylläkin hiestä märkänä mutta ehkäpä kyse on enemmänkin niiden yllätyksellisyydestä. Uskon että jonkinlainen muutos on tulossa, tunnen että liekit kuvastavat sitä. Mustiinpukeutuneen miekkamihen henkilöllisyys on minulle epäselvä. Ehkä hän on muutoksen tuoja? Ehkä hän on minä tai joku muu jonka tapaan matkoillani? Vain aika voi näyttää sen, ja ehkäpä tulevat yöt antavat minulle lisätietoja.

Kysehän on vain arvailusta ja saatan olla myös väärässä eikä millään ole mitään väliä. Ehkäpä kyse on vain sattumasta tai seurausta vilkkaasta mielikuvituksesta. Luulen kuitenkin että tietyllä tapaa tässä on kyse uskosta. Lupaan seurata uniani ja kirjoitan teille jos tilanteeseen tulee muutoksia. Ehkäpä teidän nopea älynne nostaa esiin uusia näkökulmia. Voimme keskustella niistä kun seuraavan kerran näemme.

Alttawazun shay, tasapaino kaikissa asioissa

Aviomiehenne
Kasuga Yuya

YuyaUnet

L5R: Tie tyhjyyden meressä Nortti