Lohikäärme

Lohikäärme

Pääkaupunki: Shiro Mirumoto
Väkiluku: 1 830 000
Armeija: 101 100 samuraita
Tuonti: (Fine goods)
Vienti: Kulta, mineraalit

Kuvaus:
Klaanin edustajat saattavat muistuttaa enemmän munkkia, kuin samuraita. He pohtivat paljon filosofiaa ja meditoivat, koittaen saavuttaa valaistumista. Pääsääntöisesti erakoita, jotka viettävät kaiken aikansa omalla vuorellaan, ilmestyen muulle maailmalle vain jos jokin uhkaa Rokugania. Tehtävänä valvoa Rokugania.

TL;DR: Vuorella asuvia erakoita, jotka pohtivat filosofiaa. “Munkkimainen”


Perheet:

Mirumoto

Daimyo: Mirumoto Banetsuke

“I have two swords in my belt, why should I let one of them rest?” – Mirumoto
Lohikäärmeiden suurin suku. Toimii klaanin valvojana sekä sotilaina. Tunnettu kahta miekkaa käyttävästä taistelutyylistä, Nitenistä. Mirumotot toimivat myös klaaninsa lähettiläinä. Muiden klaanien alueilla nähdyt Lohikäärmeen edustajat ovat yleensä Mirumotoja.

Agasha
Pasifistinen shugenjaperhe. Tunnetaan alkemiasta, useamman elementin magiasta ja läheisestä yhteistyöstä Mirumoton perheen kanssa.

Togashi
Ei ole periaatteessa perhe, vaan henkinen veljeskunta. Ottavat kaikki halukkaat sukuun, jotka omaksuvat sen opetukset ja läpäisevät testin. Tunnetaan tatuoiduista munkeistaan, joilla on mystisiä voimia.

Quote:
“Know yourself, and you can never be defeated.”
_
“Dragon wisdom is vastly over-rated. Making sense to yourself is easy; it’s making sense to others that is hard.”_ – from The Pillow Book of Doji Barahime

Tärkeimmät bushidon piirteet:
Sincerity

Tyypillinen gempukku:
Suurin osa perheiden gempukkuseremonioista on tuntemattomia, mutta useimmiten niihin liittyy filosofinen pohdinta johonkin kysymykseen.

Lähteet / Lisätietoa:
4E The great clans, s75-104
4E core book, s.60-61
4E emerald empire, s.49-50
L5R wiki: Lohikäärme-klaanin sivut

Lohikäärme

L5R: Tie tyhjyyden meressä tsale