Bayushi Sosuo

Hiljainen ja vakava Yojimbo, Kauppaisäntä

Description:

Älä piileksi
kauniissa sanoissasi,
tartu sieluusi

KUVAUS
Daidoji Sosuo on 19-vuotias bushi. Hän on hieman alle kaksi metriä pitkä ja painaa noin 100 kiloa, mikä tekee hänestä valtavan Rokuganin standardeilla ja pistää varmasti silmään ainakin Kurjen klaanin keskuudessa. Toinen huomattava piirre on eriväriset silmät. Vasen on kirkkaan sininen ja oikea tumman ruskea. Tätä pidetään Rokuganissa huonona enteenä ja Sosuota pidetäänkin usein pahanilmanlintuna. Daidoji Sosuo värjää hiuksensa puhtaan valkoisiksi kunnioittaakseen Doji Hayakun muistoa ja rohkeutta. Sosuo pukeutuu usein hillitysti yksiväriseen hakamaan ja kimonoon. Obi on Sosuolla aina mahdollisimman yksinkertainen. Lisäväriä vaatetukseen tuo hyvin koristeellinen hihaton haori.

Yojimbon tehtävissä Sosuon näkee hyvin usein panssarissaan. Hän käyttää oikeastaan yksinomaan O-Yoroita, kiitos Rapuklaanin koulutuksen. O-Yoroi on yksinkertaisen koristeellinen ja sen päällä Sosuo käyttää haoria klaanitunnuksineen. Kohteliaisuussyistä hän ei pidä päässään kabutoa tai mempoa muuten kuin taistelussa. Erikoispiirteenä Sosuo hieroo teetä panssariinsa peittääkseen O-Yoroin metallisen hajun. Dojien kasvattama tumma Macha-tee tuoksuu maalta sateen jälkeen, ja sitä voisi kutsuakin Sosuon vienoksi ominaistuoksuksi.

Monien sijoittelu on perinteinen. Miekkakättä ohjaa Daidojin perhe ja lähinnä sydäntä on nyt Dojin perheen mon Doji Asamin vuoksi, merkkaamassa kenestä Sosuo on vastuussa. Oman perheen monista löytyy harmaa läikkä Sunda Mizu Dojosta valmistumisen ja sensei Yasuki Gosutan kunniaksi.

Sosuo on hiljainen ja rauhallinen bushi. Hän ottaa velvollisuutensa hyvin vakavasti, mikä tarkoittaa ettei häneltä löydy hirveästi vapaa-aikaa. Sosuo pitää fyysisestä harjoittelusta ja hänet saattakin nähdä esimerkiksi aamuvarhain taistelemassa kuvitteellisia vihollisia vastaan tai, hieman epäsamuraimaisesti, juoksemassa luonnon keskellä. Muita Sosuon mielenkiinnon kohteita on lääketiede, erityisesti anatomia sekä yrttitiede, ja tee. Tee ja yrttitiede yhdistyvät siten, että Sosuo muuttelee teelajikkeiden makua luonnonyrteillä.

PELIMEKANIIKKA
Klaani: Crane
Koulu: Hida Pragmatist 1/Crab Berserker
Honor: 3.0
Glory: 2.8
Status: 1.0
Infamy: 0.2

TRAITIT
Earth 4
Stamina 4
Willpower 4
Water 2
Strength 3
Perception 2
Air 2
Reflexes 2
Awareness 2
Fire 2
Agility 3
Intelligence 2
Void 2

SKILLIT
Athletics 1
Defense 1
Jiujutsu 5 (Improvised weapons, Kobo Ichi-Kai, +1k0 dmg)
Kenjutsu 2
Lore: Shadowlands 1
Iaijutsu 3
Medicine 1 (Herbalism)
Investigation 2 (Notice)
Intimidation 3
Tea Ceremony 1
Hunting 2
Battle 1
Games: Go 1
Heavy Weapons 1
Commerce 1
Lore: Phoenix 1
Lore: Scorpion 1
Lore: Crab 1
Lore: Lion 1
Lore: Crane 1

KATA
Strength of the Crab

ADVANTAGES
Different school: Hida Pragmatist 5
Large 4
Strength of the earth 2
Hands of stone 6
Kharmic Tie (Doji Asami) 1
Blood of Osano-Wo 4

DISADVANTAGES
Bad fortune: Evil eye 3
Obtuse 4
Disturbing Countenance 3
True Love (Doji Asami) 3

LAHJAT

Saatu: Kurkikuvioinen sakekuppi Doji Harukilta
Annettu: Tatuointineula, mustetta ja hiustenvalkaisuainetta Doji Tamikolle viitesanoin: “Ettei juuret tai velvollisuus unohtuisi.”
Annettu: Boken Ashidaka Katsuolle
Saatu: Itsetehty rannekoru Doji Asamilta, sidottu katanan tsukan ympärille, tsuban alle.
Annettu: Oma teemassi ja machasekoitus Doji Asamille.
Annettu: Viuhka (tessen) Doji Asamille
Saatu: Yurojin-patsas Asahina Kenshiniltä (+2k0 kerran high skilliin)

DAIDOJI_SOSUO.png

Bio:

Kuuntele tuulta,
kesken velvollisuuden
kunnia saapuu

HAHMON HISTORIA

719: Ichiro ja kaksoissisarensa Chochi syntyvät Shiro Daidojin lähellä. Lasten syntymä on onnellinen perhetapahtuma ja juhlistaakseen sitä vanhemmat päättävät noudattaa kaikkia perinteitä, kuten ettei lapsista tunneta ylpeyttä ja syntymälahjat annetaan lapselle vasta 5-vuoden iässä.
720: Ichiron viettäessä ensimmäistä syntymäpäiväänsä saapuu perheen vieraaksi Skorpionien lähettiläs Shosuro Dajan. Ichiron isä Daidoji Kinen otti vieraan vastaan ilolla Ichiron äidin Doji Meikon poissaollessa. Isä ei kuitenkaan tilanteessa tiennyt että Doji Meiko oli suututtanut Shosuro Dajanin hovissa viikkoja aiemmin. Käyttäen taitavaa retoriikkaa Shosuro Dajan sai Daidoji Kinenin ottamaan vastaan ja antamaan Ichirolle syntymälahjan, taitavasti kirjaillun Obin. Lähettilään poistuttua kylästä seuraavana päivänä Ichirolle nousi lievä kuume. Pari päivää myöhemmin kuume oli jo taittunut, mutta Ichiron oikea silmä alkoi tummua. Puolen vuoden kuluttua silmä oli värjäytynyt tumman ruskeaksi.
721: Daidoji Kinen syytti Ichiron kohtalosta itseään ja tunsi pettäneensä perheensä. Hän pyysi Daimyoltaan lupaa tehdä Seppuku. Pyyntö kuitenkin evättiin, mutta hänelle sallittiin Musha Shugyo, soturin vaellus. Kinen jätti perheelleen jäähyväiset ja lähti vaellukselleen. Jos Ichiron kohtalo oli Taivaiden tahto niin ehkä jostakin pyhäköstä löytyisi vastauksia. Vain muutama kuukausi myöhemmin kotiin saapui viesti, että Kinen oli löydetty kuolleena läheltä Skorpionien ja Rapujen välistä rajaa. Hautajaiset järjestettiin nopeasti ja ne pidettiin pieninä ja intiimeinä vain perheen kesken.
722: Ichiron ollessa nelivuotias hänen äitinsä toimi yhtenä Kurjen klaanin edustajana Kyuden Isawan Talvihovissa. Sattumalta Shosuro Dajan oli osana Skorpionien eduskuntaa. Doji Meikolla oli aavistus Shosuro Dajanin osallisuudesta perheensä viimeaikaisiin tapahtumiin, mutta ei voinut todistaa mitään, sillä ainut rikos mihin Dajan oli oikeastaan syyllistynyt oli Daidoji Kinenin kunnianloukkaus. Kesken Talvihovin Doji Meiko sai kirjeiden pelissä tietää tuntemattomasta lähteestä, että Shosuro Dajan oli myös syyllinen murhaan. Dajan oli palkannut muutaman roninin väijyttämään Daidoji Kinenin kesken Musha Shugyon, mikä johti Kinenin kuolemaan taistelussa. Doji Meiko päätti kostaa miehensä murhan. Pitkällisen palvelusten käyttämisen ja taitavan retoriikan ja etiketin tuntemisen avulla Meiko sai tahrattua Shosuro Dajanin maineen Talvihovin vieraiden silmissä. Dajan sai helposti tietää kuka oli tämän hovin manipuloinnin takana ja loppujen lopuksi haastoi Doji Meikon kaksintaisteluun kuolemaan asti. Kakitan kaksintaisteluakatemian kouluttama, ja hyvänä miekkamiehenä tunnettu, Shosuro Dajan kuitenkin oli menettänyt itsehillintänsä ja valitsi sanansa väärin. Hän antoi ymmärtää että Kakitan koulu on parempi kuin skorpionien oma Bayushi Bushi koulu. Ennenkuin Doji Meiko ehti vastata astui Bayushi Bushi koulun nuorempi sensei Bayushi Aikoto esiin ja ilmoitti edustavansa Doji Meikoa kaksintaistelussa, sillä klaanin petturuus on Skorpioneille vakavin rike. Doji Meiko tiesi että Shosuro Dajan ja Bayushi Aikoto olivat vihamiehiä ja ymmärsi että hänet oli manipuloitu välikappaleeksi välienselvittelylle. Doji Meiko hyväksyi tarjouksen. Kaksintaistelulle saatiin virallinen lupa nopeasti ja käytiin puutarhassa seuraavana aamuna,
minkä Bayushi Aikoto täysin ylivertaisena Iaijutsun tuntijana voitti helposti. Kaksintaistelun jälkiseurauksena Doji Meiko sai monia kontakteja Skorpionien keskuudessa ja Ichiron isän murha oli kostettu.
723-728: Ichiron lapsuus oli rauhallinen. Ichiron ja Chochin kasvatti heimin nimeltä Hatsuko. Hatsuko kuului perheen luotetuimpiin ja pitkäikäisimpiin palvelijoihin. Ichiron koulutus aloitettiin jo nuorena muiden alueen lasten kanssa. Ichiro kasvoi nopeasti isokokoiseksi. Tämän ja silmiensä takia hän ei koskaan sopeutunut joukkoon ja hän joutuikin monesti tappeluihin. Bushido oli juurrutettu Ichiron mieleen jo varhain eivätkä nämä välikohtaukset häirinneet häntä. Hän oli itse asiassa hieman ylpeä siitä, että hän kokonsa vuoksi yleensä voitti. Hatsuko taas piti Ichiroa riitapukarina ja keskittyi enemmän Chochin kouluttamiseen.
729-733: Ollessaan 10-vuotias Ichiro aloitti kouluttautumisen Daidoji Rautasoturiksi. Vain muutama viikko koulun aloittamisen jälkeen hän joutui nyrkkitappeluun kahden ikätoverinsa kanssa. Tappelua seurasi sivusta koulun vieraana ollut Sunda Mizu Dojon sensei Yasuki Gosuta. Hän oli yllättynyt Ichiron voitosta ja pyysi tämän jälkeen Ichiron siirtämistä vaihto-oppilaaksi Kirkkaan Veden Kylään Rapuklaanin maille. Pyyntö hyväksyttiin, ja Ichiro matkasi ensimmäistä kertaa Kurjenklaanin alueen ulkopuolelle. Koulutus sujui hyvin ja Ichiro tunsi kuuluvansa joukkoon Yasuki Gosutan opissa Hida Pragmaatikoksi. Rapujen mailla Ichiro löysi myös viehtymyksen teehen ja hänen aikansa kuluikin nopeasti joko Kobo Ichi-Kaita opiskellen tai Teetaloissa istuen. Kylässä vietetty aika olikin onnellisinta tähän asti Ichiron elämässä.
733: Gempukkuseremonia toteutettiin Rapujen perinteiden mukaan. Ichiro lähti Varjomaille muiden valmistuvien kanssa täydessä taisteluvarustuksessa. Vain parin tunnin kulkemisen jälkeen hän miltei kirjaimellisesti törmäsi neljään Gobliniin ja niiden johtajaan, hieman isompaan ja ilkeämpään Goblinsoturiin. Ichiron haarniskoitu ulkomuoto pelotti goblinit pakoon, mutta soturi veti miekkansa esiin ja hyökkäsi. Goblinin lyönti kilpistyi Ichiron O-Yoroihin ja heikosti taotun miekan terä katkesi. Ichiro sai otteen Goblinin kaulasta ja painoi sen maahan. Ichiro kuristi Goblinin kuoliaaksi sen armonaneluista välittämättä. Lyhyen kahakan jälkeen Ichiro leikkasi Goblinin pään irti Wakizashillaan ja palasi takaisin Rapujen maille. Yasuki Gosuta oli tyytyväinen ja ojensi Ichirolle Daidoji Kinenin daishon mitkä oli saatu takaisin hänen isänsä tappaneilta ronineilta. Ichiro ilmoitti nimensä olevan tästä lähin Daidoji Sosuo taistelussa kuolleen isoisänsä mukaan. Suurempaa juhlaa ei asian tiimoilta järjestetty sillä Sosuon siskon häät järjestettiin Kyuden Hidassa samaan aikaan. Chochi otti nimen Hida Chochi miehensä Hida Ekikenin mukaan. Sosuo juhlisti siskonsa naimisiinmenoa ja omaa valmistumistaan yksin teetalossa rentoutuen.
734-737: Daidoji Sosuo ei viettänyt vaellusvuotta vaan palasi takaisin Kurkien maille ja astui perheen palvelukseen 15-vuotiaana. Seuraavat vuodet hän vietti palvellen perhettään ja Daimyotaan bushina. Vietti vuoden Kaiu Kabella Daidoji-perinteen mukaisesti. Aloitti työn Doji Asamin Yojimbona ja matkasi tämän seuralaisena Feenixien maille. Siellä Sosuo toimi Asamin seuralaisena tämän tavatessa kihlattunsa. Yhdessä he tutustuivat Shiro Shibassa Yojimbon ja tämän suojeltavan väliseen suhteeseen ja velvollisuuksiin.
738: Peli alkaa.

HENKILÖITÄ SOSUON ELÄMÄSTÄ

Daidoji Kinen
Isä, jota Sosuo ei koskaan oppinut tuntemaan. Koulutukseltaan Kinen oli Daidoji Rautasoturi ja palveli kunniakkaasti Rautakurjen armeijassa. Sotilasarvoltaan hän oli Chui. Kinen tunnettiin hyvänä miekkamiehenä sekä taitavana diplomaattina, ainakin Daidojin standardeilla. Kinen oli monta vuotta naimisissa Doji Meikon kanssa. Statukseltaan he olivat suurinpiirtein samanarvoisia eivätkä ottaneet toistensa nimeä naimisiin mennessään. Kinen oli hyvin idealistinen soturi ja seurasi bushidoa hyvin tarkasti. Tämä asenne auttoi häntä luomaan suhteita Leijonaklaaniin ja Sosuon syntymän jälkeen Kineniä käytettiinkin enemmän lähettiläänä Leijonien keskuudessa kuin sotilaana. Kinen kuoli Musha Shugyon aikana Shosuro Dajanin politikoinnin seurauksena. Sosuo kantaa isänsä daishoa.

Doji Meiko
Sosuon äiti. Oli paljon poissa Sosuon lapsuudessa eikä kasvattanut lastaan. Meiko on Doji ja hovinainen henkeen ja vereen. Hän tuli tunnetuksi vuoden 722 Kyuden Isawan talvihovissa järjestettyään kaksintaistelun Shosuro Dajanin ja Bayushi Aikoton välillä. Meiko on myös suhteellisen arvostettu Origamin taitaja ja opettaa Mizu-Dota tarpeen vaatiessa muille Kurjille, sekä palveluksena muille klaaneille. Sosuon kiintymys Jiujutsuun tulee hänen äitinsä puolelta. Tällä hetkellä Meiko on yhtenä Kurkiklaanin lähettiläänä Kyuden Bayushissa hyvien Skorpionisuhteidensa takia. Meiko työskentelee suoraan Doji Taehimen, Myrkkykurjen, alaisuudessa. On julkinen salaisuus että Meiko ja Bayushi Aikoto ovat rakastavaisia. Meikolla ja Sosuolla on hyvät välit keskenään vaikkeivat tapaakaan kovin usein.

Hida Chochi
Sosuon kaksoissisar ja Asahina Shugenja. Chochi on naimisissa Hida Ekikenin kanssa ja huolehtii heidän taloudestaan. Hida Ekiken on Rapuklaanin bushi ja viettää suurimman osan aikaansa Muurilla. Chochi on erinomainen lääkäri ja jakaa Sosuon viehtymyksen teehen. Rapujen Kunin perheen jäsenet vierailevat usein Chochin luona keskustelemassa teologiasta ja lääketieteestä. Sisarukset ovat läheisiä keskenään, vaikka Chochi tunteekin hieman syyllisyyttä siitä, että saa enemmän huomiota perheeltään kuin Sosuo. Sosuo yrittää vierailla Chochin luona aina ollessaan Rapujen mailla, ja he pitävät muutenkin yhteyttä kirjeitse velvollisuuksien sen salliessa.

Bayushi Aikoto
Meikon rakastettu ja sensei. Vaikuttaa myös jonkin verran Kyuden Bayushin hoveissa. Oli naimisissa Skorpioninäyttelijän kanssa, mutta vaimo kuoli taudin kourissa. Avioliitto ei ollut onnellinen ja huhut kertovat että Aikoto olisi myrkyttänyt vaimonsa. Huhujen todenperäisyys ei ole varmistettu. On hieman kuin isäpuoli Sosuolle ja tulevat hyvin juttuun keskenään. Joutui jättämään armeijapalveluksen loukkannuttuaan taistelussa maantierosvoja vastaan. Rintakehän vamma ei koskaan parantunut kunnolla ja AIkoto hengästyykin helposti edelleen. Jatkaa kuitenkin palvelustaan klaanille opettaen Iaijutsua nuorille Skorpionisamuraille. Vapaa-aikanaan hoitaa puutarhaansa ja on saanut hieman mainetta ikebanan parissa.

Yasuki Gosuta
Sosuon sensei ja maineikas Kobo Ichi-Kain osaaja. On nyt myös Sosuon hyvä ystävä ja he ovatkin aktiivisessa kirjeenvaihdossa keskenään. Gosuta on hyvin epädiplomaattinen ja käyttää kieltä mikä ei sovellu kunniakkaalle samuraille. Hän on siis kaikin tavoin hyvin epätavallinen Yasuki. Gosuta valvoo opettajan tehtävän ohella, että kylän kaupankäynti pysyy rehellisenä, tai ainakin Yasukeille suosiollisena. Gosuta on saken ystävä, mikä aiheuttaa ongelmia silloin tällöin.

Doji Asami
Sosuon suojeltava ja rakastettu. Asami on Dojin perheen daimyon veljentytär ja koulutukseltaan hovinainen. Vaikkei yojimbon ja hänen suojeltavansa parisuhde olekaan aivan täysin kiellettyä, ei se ole kovin suositeltavaakaan. Siksi Sosuo ja Asami pitävät huolen siitä, ettei heidän suhteensa paljastuisi.

NÄKEMYKSIÄ BUSHIDOSTA

Jin (myötätunto)
“En koskaan taistele itseni takia, aina on joku tai jokin jota suojella. Olen yojimbo. Elän ollakseni vahva heikompia varten.”

Yu (rohkeus)
“Taistelen suojellakseni muita. Pelokas soturi taistelee suojellakseen itseään. Samurai näyttää esimerkillään ettei mitään pelättävää ole.”

Rei (huomaavaisuus)
“Eläimiä kohdellaan eläiminä, ihmisiä ihmisinä. Ne ketkä käyttäytyvät toisin, ansaitsevat tulla kohdelluiksi eläiminä.”

Chugo (velvollisuus)
Olen samurai, palvelija. Palvelen niitä kenestä olen vastuussa. Mikään ei tule minun ja suojeltavani väliin."

Gi (rehellisyys)
“Kun puhutaan, puhutaan totta. Hiljaisuus on hyve.”

Meyo (arvokkuus)
“Olen Rautakurki, voitto keinolla millä hyvänsä.”

Makoto (vilpittömyys)
“Sanat ja teot ovat yksi ja sama. Hiljaisuus on tässäkin hyve. Tee mitä sanot, tai kuole yrittäessäsi.”

NÄKEMYKSIÄ KLAANEISTA

KURKI
Doji: “Doji taistelee siellä missä Daidoji ei kunnolla pysty: hoveissa. Perheemme on suojellut heitä pitkään ja jatkamme heidän suojeluaan kaikilta ulkoisilta ja sisäisiltä uhkilta. He tuovat sivistystä ja kulttuuria sinne missä sitä ei ole tai se on turmeltunut. Dojin perhe on klaanimme suurin voimavara.”
Kakita: " He etsivät totuutta miekoistaan. Totuus on että Kurki on alivoimainen naapureihinsa verrattuna. Heidän miekkojaan tarvitaan rajoillamme ei hoveissa. He taistelevat silloin kun heille sopii, ei silloin kun täytyy. Heillä on paikkansa, kunpa he vain tekisivät enemmän."
Asahina: “Ovat pasifistisuudessaan unohtaneet mitä on olla samurai. Rauha on vain tyyntä myrskyn edellä. Heidän pitää muuttua, sillä Daidoji tarvitsee heitä.”
Daidoji: “Teemme sen mitä muut perheet eivät tahdo tai voi. Kun muut perheet ummistavat silmänsä me olemme valveilla.”

Rapu
“Olen Rapujen kouluttama ja siskoni on Rapu avioliiton kautta. Olen nähnyt mitä Muurin takana on ja he ansaitsevat kunnioitukseni suorittamastaan velvolllisuudesta. Luen heidät aseveljikseni, ja jos aika koittaa, kuolen mielelläni heidän rinnallaan. Jos he kuitenkin jälleen kohottavat kätensä Kurkea vastaan, he eivät saa armoa.”

Feeniks
“Klaanimme pitkäaikainen liittolainen. Rauha on kuitenkin petollista eivätkä he ole vielä oppineet sitä suuressa viisaudessaan. Heidän pitäisi poistua joskus kirjastoistaan jotta näkisivät millainen maailma oikeasti onkaan. Rauhan naamion alle kätkeytyy jotakin petollista.”

Lohikäärme
“He luulevat olevansa parempia kuin muut ja tietävänsä suuria totuuksia. Pysykööt vuorillaan. Samurai toimii, ei odota maailman muuttuvan paremmaksi itsekseen.”

Leijona
“Riitapukareita ja öykkäreitä. Olemme todistaneet kerta toisensa jälkeen olevamme heitä parempia. He suuttuvat helposti mikä tekee heistä oivallisia maalitauluja Dojeille. Leijona on vain kunnioitetun Keisarin sylikissa.”

Skorpioni
“Kuin Kurki, he pitävät pintansa suurempien puristuksessa. He ovat miltei ainoita jotka pärjäävät Kurjelle hovissa, mikä tekee heistä vaarallisia. Onneksi olemme heidän liittolaisiaan emmekä vihollisia. Jatkukoon yhteistyömme vielä pitkään.”

Käteni miekka
kehoni kilpenäsi,
lumihiutale

MIETTEITÄ JA TARINOITA

Yojimbon tien alku
Samurain velvollisuus ja voima
Ajatuksia Feenixeistä
Yojimbon tunteet
Sota on täällä!
Lapsesta aikuiseksi
Kumppanukset tiellä tyhjyyden meressä
Karminen uni
Lumihiutale
Elämästä nauttien
Dojin lapset
Ei koskaan enää
Yö nielee valon

SOSUON KIRJEENVAIHTOA

Kirjeenvaihto Seitsemän Ukkosen teetalon kanssa
Kirjeenvaihto Doji Meikon kanssa
Kirje Valkoisen Feenixin linnaan
Kirjeenvaihto Doji Harukin kanssa
Kirjeenvaihto Asahina Harunon kanssa
Kirjeenvaihto Doji Asamin kanssa
Kirjeenvaihto Hida Chochin kanssa
Kirje Ashidaka Katsuolle
Kirje Asahina Kenshinille

Bayushi Sosuo

L5R: Tie tyhjyyden meressä Nortti